Cum sa iti gasesti un loc de munca

Published on

Cum criza aparuta in 2008 a complicat din ce in ce mai mult mediul economic, nu prea mai ai la indemana posibilitatea de a gasi un loc de munca stabil, mai ales datorita faptului ca cererea depaseste cu mult oferta. In acest sens daca urmezi niste pasi foarte simpli, poti avea sansa obtinerii slujbei mult visate. Tine minte ca nu toti suntem meniti sa fim manageri, ci trebuie sa ne gandim la un loc de munca motivant atat din punct de vedere profesional, cat si din punct de vedere financiar.

  1. Redacteaza un CV bun.

CV-ul este cartea ta de vizita pana in momentul in care ajungi la interviu si ai sansa sa te prezinti pe tine ca pe o carte de vizita. Astfel, de cele mai multe ori, este unul din lucrurile cele mai importante pentru a obtine job-ul mult dorit.

Un CV coresct si bine scris trebuie:

  • sa fie scurt si concis;
  • sa fie impecabil;
  • sa atraga atentia;
  • sa contina informatii relevante pentru anagajator;
  • sa fie ordonat;
  • sa fie bine redactat din punct de vedere gramatical;
  1. Verifica in mod continuu locurile de munca aparute

Indiferent daca firmele sau organizatiile pe care le urmaresti au sau nu posturi deschise, tu le poti trimite CV-ul tau insotit de o scrisoare de intentie pentru a-ti manifesta interesul fata de organizatia reprezentata. Este posibil ca in momentul respectiv organizatia sa nu ai un post deschis, insa in momentul in care va avea, vei fi printre primii care vor fi contactati in vederea ocuparii lui.

In momentul in care esti in cautarea unui loc de munca este necesar sa fii rapid si sa manifesti un grad de interes foarte ridicat deoarece niciun angajator nu e interesat sa angajeze roboti, ci oameni care gandesc in momentul in care au de indeplinit sarcini.

Pentru a-ti gasi un loc de munca exista mai multe moduri in care il poti cauta:

  • Pe un portal destinat in special acestui lucru;
  • Prin intermediul cunoscutilor – una dintre cele mai frecvente metode folosite pentru a gasi un job este sa-ti intrebi cunoscutii. Odata ce ai dat sfoara in tara ca iti cauti un job, ai sanse mai mari sa primesti sugestii de la prietenii tai.
  • In ziarele cu anunturi de acest fel: sunt destule firme care inca decid ca publice job-urile disponibile in ziare locale sau nationale.
  • Agentiile de recrutare sunt din ce in ce mai multe, mai ales ca sunt foarte multi tineri absolventi, care nu au reusit sa isi gaseasca un loc de munca. Pentru acestia si nu numai, se organizeaza bursele locurilor de munca prin intermediul carora poti stabili foarte multe contacte utile.
To be informed of the latest articles, subscribe: